Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočani na privremenom radu u Zenici igraju protiv Bosne u Sarajevu

antovicNarednog vikenda nastavlja se prvenstvo u Premijer rukometnoj ligi BiH, a na startu se u Sarajevu igra derbi susret između Bosne i zeničkog Čelika. Zenička ekipa je prvi dio prvenstva završila na vrhu tabele, ali u subotnjem susretu ekipa Bosne je favorit, s obzirom na to da igra na svom terenu te da je zbog povreda upitan nastup nekoliko igrača Čelika. 

– U ovom trenutku nisam zadovoljan s postignutim dometom tokom pripremnog perioda i nismo u punom sastavu i spremni. Svjesni smo svoje kvalitete i situacije, ali mi idemo u Sarajevo da se nadigravamo s Bosnom, koja također ima svojih problema. Ja bih lično bio prezadovoljan neriješenim rezultatom, jer ne želim ništa riješiti jednom utakmicom, a kasnije da imamo i većih problema zbog povreda igrača – rekao je za Fenu trener Čelika Zdenko Antović. 

Domaćim rukometašima treba pobjeda da bi smanjili bodovnu razliku i da ostanu u društvu s rukometašima Dervente, koji takođe imaju ambicija za vrh tabele. 

Neizvjesno je da li će Antović koristiti usluge standardnih igrača Mirze Hurema, Mirze Dervenčića, Davora Kadića i kapitena Aldina Begagića, koji nisu obavili kompletne pripreme.