Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Odgovor na pismo podrške „dijela radnika“ advokatu Vranac Mehmedu

vema 5Iako smo u demantiju na izjavu advokata Mehmeda Vranca, dana 23.01.2014. godine, na kraju pisma rekli da je time naša prepiska sa navedenim gospodinom završena, ljudsko dostojanstvo nam nalaže da se ponovo obratimo na pismo takozvane „podrške grupe radnika advokatu Mehmedu Vrancu“.

S obzirom da je pismo upućeno sa GMAIL adrese  VELEPROMET.MALOPRODAJA@GMAIL.COM, koju nije registrovao Velepromet- Maloprodaja, slobodni smo zaključiti da je ista zloupotrebljena od nepoznate grpe radnika, što nas ponovo navodi na sumnju da ta grupa postoji.

Naša grupa, s obzirom na tekst „PODRŠKA ADVOKATU MEHMEDU VRANCU“, navodi nas na zaključak da je isti gospodin sam sebi pisao podršku, jer ne vjerujemo da bi naše kolege rekle da „mi u svom neznanju lupamo stvari“, i da se brinu što mu spominjemo porodicu, protiv koje mi, u principu, nemamo ništa, nego smo naveli primjer njegovog licemjerstva.

Koliko se on brine za radnike Veleprometa, a što se tiče primjedbe o našem osnovnom odgoju i prirodi, „nepoznatim radnicima“ odgovaramo da oni ni u kom slučaju nisu kompetentni da o tome donose zaključak, pod uslovom da su ga oni i donijeli, jer se po njihovom ponašanju vidi kmo je za opstanak firme, a ko je tjera u STEČAJ.

Napominjemo kako naša sazananja o broju radnika koji daju podršku, dopiru do broja osam, a nas koji smo protiv inkriminisanih radnji koje provodi advokat Mehmed Vranac  je 382 (radnika), što dovoljno govori o poštenom odnosu prema radnicima.

I, na kraju, na čuđenje radnika, koji daju podršku svom dragom advokatu, da postoje mediji koji objavljuju tekstove kao što su naši, u sveopštem sivilu ove sredine odgovaramo– upravo tim medijima smo beskrajno zahvalni na njihovoj hrabrosti.

S poštovanjem,

RADNICI

VELEPROMET- MALOPRODAJA