Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vražalić sjajan, ali Eisenach poražen

vrazalic farukRazlog tome je nastavak sjajne forme Faruka Vražalića koji je danas Lemgu postigao deset golova, i bio jedina, ali jedina svijetla tačka Eisenacha koji je ubjedljivo poražen. Lemgo je od starta nametnuo željeni ritam igre koji je jedini prati Faruk Vražalić, u 15. minuti je bilo 10:6, a Vražalić je već tada bio na brojci od četiri gola. Na poluvremenu je bilo velikih “+10”, 20:10. 

U drugom dijelu raspad sistema u Eisenachu, a jedino se Vražalić nije dao omesti, pa je do kraja postigao deset golova, te je uz Lemgovog Timma Schniedera koji također postigao deset golova bio najefikasniji igrač meča, koji je završio 40:22. 

TV Emsedtten je želio pobjedu protiv Melsungena ne bi li vratio malo vjere u opstanak, ali od toga ništa nije bilo jer su gostujući igrači od starta krenuli jako i došli do zaslužene pobjede od 27:34. Melsungen je predvodio Michael Allendorf sa sedam golova, dok su Patrik Fahlgren i Felix Danner dodali po šest. Kod TV Emsdettena naš Faruk Halilbegović se uspio tri puta upisati u listu strijelaca.

U velikom derbiju Kiel se bolje obračunao sa aktuelnim evropskim prvakom HSV-om slavivši sa 35:24, a najefikasniji su bili Marko Vujin sa deset, a Filip Jicha je dodao devet. Kod HSV-a Canellas je postigao šest golova. 

U preostalim završenim mečevima Flensburg je bio bolji od Magdeburga sa 38:28, dok je Fuchse Berlin bio bolji od Ballingena sa 30:29. Rhein Neckar Loewen je slavio protiv Mindena sa 33:29.

 

scsport.ba/visoko.co.ba