Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena izložba radova sa kolonije “ADA 2013”

Izlozba ADA Galerija Likum76

Večeras je u prostorijama Galerije Likum76 upriličeno svečano otvorenje izložbe radova sa ovogodišnje slikarsko skulptorske kolonije “ADA 2013”, čime je zaključen ovogodišnji rad ove kolonije slikara i skulptora, koji već tradicionalno održavaju ovu koloniju, ali i izložbe radova svih autora koji učestvuju na ovom projektu.

U prostorijama Galerije Likum76 izloženi su radovi 19 autora koji su učestvovali na ovogodišnjoj koloniji “ADA 2013”, a autori su pretežno iz Visokog, uz nekoliko autora koji su došli iz Zavidovića. Riječ je o afirmisanim amaterima slikarima te o nekolicini dječaka i djevojčica koji još uvijek cijene slikarstvo i koji se zalažu za nastavak rada kolonije i same Galerije Likum76. Također, važno je napomenuti da je uprkos svim nedaćama i neprilikama u kojima se nalazi Likum76, nastavljena tradicija obilježavanja kolonije “ADA”, a u narednom periodu se nadamo da ćemo imati i mnogo veću podršku za ovakve projekte – kazao je za naš portal Džemail Silajdžić, jedan od predstavnika Galerije Likum76 i autora koji su učestvovali na ovoj koloniji.
Na kraju predstavnici Galerije Likum76 i sponzora kolonije “ADA 2013”, svečano su proglasili izložbu otvorenom, pozivajući sve Visočane da se uključe u ovu koloniju i pomognu u afirmiranju slikarstva i kiparstva u Visokom.
Autori koji su učestvovali na ovoj izložbi su:

1. Mehmed Klepo
2. Džemail Silajdžić

3. Ilma Džafić

4. Alija Šahinović

5. Damir Avdić

6. Mensud Bećar

7. Mirza Mameledžija

8. Jesenko Gavrić

9. Bato Hasandžiković

10. Ljerka Džoja

11. Alma Muzurović

12. Alen Džindo

13. Mirza Smajlović

14. Medina Očuz-Semić15. Bejna Šahinović

16. Aida Hajlovac

17. Minela Buljina

18. Sinišša Pavlović

19. Edhem Gazdić.

 

Također, iz Galerije Likum76 najavili su i sutrašnju samostalnu izložbu Džemaila Silajdžića, pozivajući tom prilikom sve da im se pridruže u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije, od 18:00 sati u okviru uvoda u obilježavanje katoličkog Božića, da zajedno uživaju u ovim umjetničkim djelima.