Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prekinuta košarkaška utakmica u Visokom

kk visokoNažalost, u subotu navečer u KSC “Mladost” se desilo ono što istinski ljubitelji košarke i sporta uopšte ne žele da viđaju na našim parketima. Naime, meč između KK “Visoko” i KK “Royal” je prekinut 5:19 minuta prije kraja meča, pri rezultatu 65:55 za domaći tim, zbog fizičkog napada jednog od domaćih igrača na sudiju. Nećemo se baviti time da li su sudije krive ili ne, odnosno da li je igrač zaista imao motiv za ovakav incident, samo je žalosno da su svi prisutni morali prisustvovati jednom ovakvom događaju.

Istina, bilo je sumnjivih sudijskih odluka, moramo reći na obje strane, ali utakmica je mogla da se privede kraju i da visočki tim slavi prvu domaću utakmicu ove sezone. Ovako, KK “Visoko” očekuju drakonske kazne, prije svega zbog napada na sudiju, zatim prekida utakmice, a onda i za nekoliko tehničkih grešaka koje su dosuđene visočkom timu.

Kada je sama utakmica u pitanju, KK “Royal”, inače drugi tim sarajevske “Bosne” je bolje ušao u meč i poveo sa deset poena razlike. No, nakon rezultata 12:20 za goste, Visočani prave seriju 16:2 i prelaze u vodstvo. Poluvrijeme je završeno rezultatom 39:36 za KK “Visoko”, koji drugo poluvrijeme otvara odličnom serijom 15:0. U zadnjih deset minuta se ušlo sa rezultatom 61:47 za domaćine, a tokom čitavog zadnjeg dijela (barem onog koji je odigran) osjetila se naelektrisana atmosfera, uglavnom zbog odluka sudijske trojke.

Ponavljamo, nećemo ulaziti u polemike o suđenju, ali ovakve stvari se ne bi smjele dešavati na našim terenima, posebno u trenutku kada se KK “Visoko” bori sa teškom finansijskom situacijom, pa će dodatne kazne itekako uticati na budući rad kluba.