Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Meldina Ugarak u akciji “Marka više, osmijeh više”

meldina ugarak1Meldina Ugarak poslanica SBB-a u Skupštini ZDK iz Visokog pokrenula je samoinicijativno akciju pod nazivom “Marka više, osmijeh više”. O čemu se radi pitali smo ovu jedinu predstavnicu visočkog SBB-a u Skupštini ZDK koja je nakon Općih izbora 2010. godina kao jedina političarka iz Visokog izborila direktno mjesto u zakonodavnoj vlasti ZDK.

“Radi se o mojoj želji za osvješćivanjem društva i potrebe da pomažemo jedni druge, to mi je oduvijek bilo na prvom mjestu još od samog djetinjstva. Kroz odrastanje i životne okolnosti nisam dozvoljavala da znam da nekome treba pomoć, a da nisam pomogla onoliko koliko sam bila u datom momentu u mogućnosti. Ambicija da pomognem sredini u kojoj živim ide kroz razne aspekte u mom životu. Tako sam došla i do ideje koju sam nazvala „Marka više, osmjeh više“. Pošto smo na samom početku, a kao i incijator uplatila sam 200 hljebova u svrhu hitne realizacije. Svjesna sam činjenice da nisam riješila broj nezaposlenih, niti povećala plate, ali kroz ovakvu praksu mislim da ću podstaknuti na dobročinstvo i humanost prema onima kojima je to najpotrebnije.”

Meldina Ugarak na kraju je iskoristila ovo medijsko obraćanje i da se zahvali gospođi Totaj Hurmeti i pekari “Visoko” koji su nesebično podržali ovu ideju.