Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Članovi Saveza izviđača ZDK u posjeti premijeru

izvidjaci ilustracija1Članovi Saveza izviđača Ze-do kantona posjetili su premijera Ze-do kantona kako bi ga upoznali sa funkcionisanjem ove organizacije koja od marta 2013. godine djeluje i na u ovom obliku organizovanja. Naime, izviđači su povezali tri skautske organizacije u Kantonalnu koja se stalno proširuje. Sa pet odreda – tri iz Zenice i po jednim iz Tešnja i Nemile, započeo je rad na nivou Kantona da bi se, vremenom, organizacija uvečala formiranjem odreda u Visokom, zatim u Varešu, u Kaknju se radi na ustrojstvu općinske organizacije, a slično je i u Zavidovićima.
Izviđači rade kontinuirano cijele godine i njihov se angažman ne svodi samo na manifestacije, kazano je ovom prilikom.

„To što nas najviše vide prilikom organizovanja ljetovanja naših članova na Boračkom jezeru je samo kruna našeg svakodnevnog rada koji iziskuje stalan kontakt sa članstvom i svakodnevni angažman“ – riječi su Željke Knežević-Ivanković, predsjednice Kantonalne izviđačke organizacije.

Tokom susreta sa premijerom posebno je bilo riječi o toku Interetničkog ciklusa aktivnosti izviđača koji će biti predstavljen i kroz „Sajam mladih“ u subotu u Zenici.