Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sabina Bečarević: “Kontinuitet osoblja i rada je tajna uspješnosti.”

Nova direktorica MSŠ
Nakon što je, prije početka školske 2013/14. godine završen konkurs za odabir direktora MSŠ “Hazim Šabanović”, kao najkompetentniji kandidat za to mjesto odabrana je prof. Sabina Bečarević, koja je zaposlenik mješovitog srednjoškolskog centra već duži niz godina.
Poslije dva mandata od po četiri godine prošlog direktora, gospodina Najrudina Zilića, prof. Bečarević koja je 17 godina unazad obnašala ulogu zamjenika direktora ovog srednjoškolskog centra, preuzela je na početku ove školske godine najodgovorniju ulogu u ovoj školi, a u razgovoru za naš portal otkrila nam je da je to učinila zato jer misli da će to biti najbolje za cijelu školu i za nastavak njenog rada, jer ona, kao dugogodišnji uposlenik kabineta direktora ove škole, već odavno poznaje sistem upravljanja ovom školom, koja je jedna od najvećih škola u cijeloj BiH. Također, ono što je najviše presudilo da preuzme ovu ulogu jeste i jedan kontinuitet osoblja koji je potrebno zadržati da bi ovaka škola ispravno funkcionisala.
Bečarević Sabina je priznati sudski vještak i revizor, a u srednjoškolskom centru radi već dugi niz godina, od čega je 12 godina obnašala i mjesto profesorice stručnih predmeta iz Ekonomske struke. Mišljenje prof. Bečarević je da već dovoljno, kroz svoju karijeru, poznaje način upravljanja raznim institucijama, pored MSŠ “Hazim Šabanović”, tako da joj neće biti problem da, uz objektivno sagledanje svih činjenica na terenu, sprovede mnoge aktivnosti i projekte koje je predvidjela u svom četverogodišnjem školskom planu.
Za naš portal gđa. Bečarević je potvrdila da su u školi već pokrenute mnoge aktivnosti, kao i da su u pripremi mnogi projekti koji će uveliko pomoći ovoj ustanovi i poboljšati standarde rada.

MSŠ Hazim Šabanović” U školi je trenutno aktivan projekt rekonstruisanja grijanja i instalacija potrebnih za zagrijavanje škole, a radove smo izveli na osnovu sredstava u iznosu od 15.000KM koje je odobrilo Federalno ministarstvo finansija, a također aktivno je i kreiranje web stranice škole, koju kreiraju naši učenici iz Elektrotehničkog odsjeka uz pomoć svojih profesora, a koja bi trebala biti dovršena do kraja ove godine.
Također, ono što je vrlo zanimljivo, na osnovu prošlogodišnjeg zaključka Općinskog vijeća, o potrebi za kreiranjem odsjeka Prehrambeni tehničar, da bismo ispunili svoju obavezu na osnovu tog zaključka mi smo pri kraju pripremanja elaborata za potrebe kreiranja tog odsjeka, što je prvi korak u ostvarivanju tog cilja. Taj elaborat bi trebao biti dovršen do kraja godine, nakon čega ćemo ga poslat Ministarstvu obrazovanja, koji će poslije kreirati komisiju za određivanje uslova i drugih značajki vezanih za kreiranje ovog odsjeka” –  kazala je za naš portal nova direktorica MSŠ “Hazim Šabanović”, Sabina Bečarević.
U narednom periodu prof. Bečarević očekuje da će uspjeti izvršiti i mnoge druge projekte koje planira provesti za vrijeme svog mandata, a nada se da u budućnosti neće biti prepreka neke političke igre ili neke druge stvari, nego da će glavna stvar kojom će se ona baviti biti ustvari budućnost srednjoškolskog obrazovanja u Visokom, ova škola i učenici koji je pohađaju, što je, prema njenom mišljenju, najvažnija stvar.
Redakcija Visoko.co.ba želi gospođi Bečarević sve najbolje u budućem radu.