Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mještani Gračanice između ljubavi prema SDA i vode u domovima?

poljski wcPolitičku demagogiju od 1995. godine do danas po selu Gračanica prosipali su raznorazni demagozi, politički jastrebovi i privatnici unutar stranaka koji su sijući laži po Gračanici o tome kako će konačno dobiti vodu u svojim domovima podebljavali svoj lični status u stranci koji im je kasnije obezbjeđivao određeni interes, svakako materijalni u najvećoj mjeri. Sramotno, krajnje drsko i bezobrazno je da u 21. vijeku stanovnici sela Gračanica nemaju vodu u svojim domovima. Malo je sretnika koji su samoorganizovanjem uspjeli dijelom da riješe ovaj problem, a sada nekakvih odlukama Općinskog vijaća i to će pokušati da im oduzmu. Ovim povodom, od stupanja na funkciju ministra privrede ZDK Muhamed Husić (SDP) odlučno je krenuo u rješavanje ovog problema, konkretizirao neke stvari i sutra u 19.00 sati na javnom skupu u Gračanici svoju ideju, prijedlog i rješenje problema će ponuditi mještanima.

Čim je procurila u javnost priča je odmah ispolitizirana, Husić se zvanično obratio dopisom Emiru Uzunaliću predsjedniku MZ Gračanica i članu Izvršnog odbora SDA o svojim namjerama, a prije toga su i usmeno razgovarali u Smršnici koja također nema vode i gdje su se mještani samoorganizovali i krenuli u rješavanje ovog problema ne čekajući više da im političari lažu od izbora do izbora. U udobnim stranačkim kancelarijama u Visokom i radnim mjestima u Općini ili tamo gdje se plata prima s budžeta nikoga ne zanima Gračanica i njihov problem s pitkom vodom, o čemu svjedoči i činjenica da 18 godina nakon rata ovo selo nema vodu. Gračanica kao i bilo koje druge mjesto na općini Visoko za njih je samo statistički i matematički momenat u onoj mjeri koliko tu živi birača. Bez obzira što im lažu 18 godina od kraja rata, Gračanica je još uvijek bastion SDA i nikad niko drugi na ovom području nije pobijedio, taj posebni mazohizam i spremnost da vas neko laže već poprima oblik naučnog fenomena za izučavanje. Odmah nakon što se pročulo da SDP i njihov ministar nešto “čaprkaju” po Gračanici SDA je sinoć podigla svoje “spavače” i organizovala skup na kojem se diskutovalo o predstojećim aktivnostima. U konačnici priča je svedena na to da SDP na ovaj način prosipa demagogiju i da je sve to predizborna kampanja.

Predugo su svi lagali Gračanlije, sad je do njih, ukoliko zaista ministar Husić ponudi dobar projekt koji se može realizovati, a zbog ljubavi prema stranci koja stalno pobjeđuje u Gračanici mještani to odbiju, onda i ne zaslužuju da imaju vodu, a svoje higijenske obaveze neka rješavaju plakatima i flajerima SDA. Nasuprot tome, ako ministar Husić i SDP ovim ljudima nude još jednu šarenu lažu kako bi postali statistički fakt na narednim izborima iz kojeg će se izroditi još jedno NIŠTA onda Gračanlije bez obzira na politička ubjeđenja i različitosti treba i jednim i drugim na propisan način da…