Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Penzije u petak

penzioneriIsplata penzija za mjesec novembar počinje u petak, 6. decembra 2013. godine, odlučeno je na 20. redovnoj sjednici Upravnog odbora FZ PIO/MIO u Orašju. Prema istoj odluci, penzije ostvarene temeljem Zakona o PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. U skladu s tim najniža penzija iznosi 310,73 KM, zagarantovana 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM. 

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u Vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485. Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. 

Upravni odbor usvojio je izmjene Finansijskog plana Federalnog zavoda PIO/MIO za 2014. godinu, u skladu sa zahtjevom Vlade Federacije BiH, da se Finansijski plan uskladi s Prijedlogom budžeta Federacije BiH za 2014. godinu. Upravni odbor usvojio je Finansijski izvještaj Federalnog zavoda za prvih devet mjeseci tekuće godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću FZ za PIO/MIO.

Posted in BiH