Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Dobili smo pet mjesta u novom sazivu KO SBB ZDK, druga smo općina na kantonu po broju dobijenih glasova na izborima i odlično kotiramo suprotno nekim provokacijama”

dzemil ugarakNakon što je KO SBB BiH Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno izabrao nove članove kantonalnog odbora, i nakon što je za novog predsjednika izabran mr. Mirsad Isaković, dosadašnji v.d. predsjednika kantonalnog odbora, zatražili smo i izjavu predsjednika OO SBB-a Visoko Đemila Ugarka. Podsjećamo novi saziv kantonalnog odbora broji 37 članova iz 12 općina Zeničko-dobojskog kantona. Nas je zanimalo kakva je pozicija Visokog i kako stoji OO SBB-a Visoko u ZDK, odnosno još konkretnije ko je iz Visokog ušao u Kantonalni odbor SBB-a ZDK.

– “Zadovoljan sam nakon imenovanja novog predsjednika i novih članova KO SBB-a ZDK. Mislim da smo izabrali prave ljude, a što se tiče konkretno Visokog u Kanntonalni odbor su ušli Đemil Ugarak, Rusmir Ganić, Sulejman Memić, Almedina Jusić i Meldina Ugarak. Po automatizmu u KO su ušli svi predsjednici Općinskih Organizacija i poslanici u Skupštini ZDK, u našem slučaju ja i Meldina Ugarak. Inače, raspodjela mjesta u KO rađena je na osnovu broja stanovnika neke općine, s tim da smo mi i općina Breza na osnovu najbolji rezultata sa lokalnih izbora iz 2012.godine dobili po još jedno mjesto. Podsjećam da je Visoko od 12 općina kantona bila druga općina po broju dobijenih glasova. Sa svojih pet članova u novom sazivu KO SBB-a ZDK imamo snagu i pokušat ćemo nametnuti naše interese prema vladi ZDK kao i prema višim instancama unutar naše stranke. U konačnici želim da istaknem, s obzirom da ste mi dali prostora na vašem mediju, da OO SBB-a Visoko odlično stoji u ZDK, suprotno nekim insinuacijama koje su se mogle pročitati upravo na vašem portalu kojeg lično iznimno cijenim i prvi je portal na kojem se informišem početkom radnog dana.„