Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Strava Škola i Billy Andol nastupaju u Visokom?

Strava Škola i Billy Andol u Visokom Kopiraj

Danas su redakciju Visoko.co.ba posjetili članovi sarajevskih grupa Strava Škola i Billy Andol, koji su u posljednje vrijeme izrazili ogromnu želju da ubilježe svoj nastup u našem gradu. Kako je bend Strava Škola već nastupao u Visokom ovog ljeta, na festivalu “Many Man Show”, i kako su članovi ovog benda bili pozitivno iznenađeni atmosferom u našem gradu te općenito našim gradom, zajedno sa članovima benda Billy Andol, odlučili su da do kraja ove godine pokušaju da organizuju još jedan koncert za visočku publiku. 
Ovi bendovi su našoj javnosti poznati kao bendovi koji pokušavaju da svojoj publici, u vremenu kada su turbo-folk, šund i kič toliko rasprostanjeni među slušaocima svih uzrasta, prezentiraju nešto drugačije, atraktivnije, tražeći svoj prostor na bh. muzičkoj sceni, što bi im omogućilo da svim svojim slušaocima pošalju jasne poruke kroz svoje pjesme.
U današnjoj posjeti ovi bendovi su kazali kako će zasigurno ostvariti svoj cilj, što je nastup u Visokom, te su povodom planova za nastup razgovarali i sa Jasminom Zubićem, članom Upravnog odbora UG “Damar omladine”, o nastupu za vrijeme festivala “Nikad jača zima”, što je vrlo izvjesno i oko čega će razgovarati u narednom periodu. 
Na kraju svoje posjete našoj redakciji članovi ovih bendova iskazali su ogromno zadovoljstvo zbog posjete našem gradu, te su kazali kako se nadaju da će do kraja ove godine i ostvariti svoj cilj, kako bi se što više približili visočkoj publici, kao i da su sigurni u dobru saradnju sa mladima iz Visokog u vezi njihovog nastupa.

 

{joomplucat:1112 limit=4|columns=4}