Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amir Kozlo i Enver Šeho po drugi put prvaci Njemačke na velikom takmičenju

inovatoriSinoć 8. novembra u Berlinu u sklopu inovacija 2013, sajma graditeljstva održano je veliko takmičenje pod nazivom „Deutscher Trockenbaumeister 2013“, gdje su po drugi put pobjedu na ovom takmičenju u Njemačkoj  odnijeli tim Amir Kozlo (Kakanj) i Enver Šeho (Goražde) Bosanci i Hercegovci, koji žive i rade u Hannoveru.

Radi se o najvećem takmičenju „Trokenbaumeisterschaft 2013“ (TBM) u Njemačkoj na polju gradnje interijera, na kojem je učešće uzelo preko 120 timova iz čitave Njemačke. Takmičenje se sastojalo u gradnji i korištenju specijalnih građevinskih materijala, koje je postavljeno da se napravi po unaprijed određenom planu,  i u određenom vremenu.

Tom prilikom Kozlo i Šeho kao tim u velikom finalu pored ostalih timova osvojio je prvo mjesto Njemačke, na ovom takmičenju uz novčanu nagradu od 6666 eura, osim toga pobjednički tim dobio je, jednogodišnji  besplatan marketinški paket koji vodi prestižnu titulu „Deutscher Trockenbaumeister 2013“, profesionalne web stranice, agencijske usluge u području marketinga i vozila.

Skupina stručnjaka iz oblasti industrije u Njemačkoj  ocjenjivali su konstrukcije učesnika ovog velikog  takmičenja. Najvažniji kriteriji bili su kvaliteta, tačnost, vještina i vrijeme – kao i čistoća. Timovi su dobili nacrt buduće konstrukcije neposredno prije početka samog natjecanja.

Ovom prilikom čestitamo našim  bosanskohercegovačkim pobjednicima koji su dokazali kako se može biti uspješan u Evropi, uz predanost, kreativnost i angažmanu u svojim poslovima gradnje. Više informacija na web stranici:  http://www.trockenbaumeisterschaft.de/mehr-action/begruessung/ i fb stranici:  https://www.facebook.com/trockenbaumeisterschaft.

(Za Visoko.co.ba pisao i preveo: Armin Penjo)