Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održano književno veče za mlade visočke književnike

Književno veče u Damaru Omladine 800 x 600

Večeras je u prostorijama Udruženja građana “Damar omladine”, u organizaciji lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH iz Visokog, održano književno veče za sve mlade književnike iz Visokog koji su poželjeli da šira javnost čuje njihove tekstove. Učeći na iskustvima od prošle godine, članovi ASuBiH Visoko dopustili su svim književnicima da se prijave na ovo književno veče i tako se predstave visočkoj javnosti.

Pred mnogobrojnim posjetiocima i ljubiteljima književnosti koji su se okupili večeras u prostorijama UG “Damar omladine” predstavili su se sa svojim tekstovima sljedeći autori: Rubina Husić, Amina Mihaljević, Nejra Memić, Nejra Muhamedagić, Adisa Muslić, Nejra Pudilović, Neđma Aganović, Hamza Begović i Enes Hodžić. Sjajna atmosfera koja je vladala za vrijeme književne večeri sigurno je znak da još uvijek ima mjesta za književnost u Visokom i da je još uvijek važno da mladi budu podučeni vrijednostima književnosti. Mladi autori su za naš portal kazali da su zadovoljni ovim svojim nastupom i da im je iznimno drago što su dio ove manifestacije, koja polahko prerasta u tradiciju. 

Članovi lokalnog tima ASuBiH Visoko nadaju se da će i u narednom periodu biti u prilici da organizuju još mnogo književnih večeri, jer zasigurno postoji još mnogo autora iz Visoko, prije svega mladih autora, koji su vrijedni pomena i koje vrijedi poslušati na jednoj ovakvoj manifestaciji.

Sve fotografije sa književne večeri možete pogledati na našem Facebook portalu:  https://www.facebook.com/visokocoba