Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novo Povjereništvo u OO SBB-a Visoko?

mirsad isakovicKako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih KO SBB ZDK u petak 1.11.2013. godine u Visokom bi trebao biti održan sastanak odabranih članova OO SBB Visoko sa predsjednikom KO SBB-a i nekadašnjim ministrom finansija u Vladi ZDK Mirsadom Isakovićem. Navodno tema razgovora će biti trenutno stanje u OO SBB Visoko i eventualno uvođenje Povjereništva.

Podsjećamo, u OO SBB Visoko već jednom su izvršene temeljne izmjene u vrhu stranke kada je smijenjen predsjednik Džemal Kadić, prije toga je u skladu sa Statutom i odlukama Glavnog odbora isti izabran nakon što je godinu dana tu funkciju obnašao Đemil Ugarak. Nakon smjene Kadića iz stranke su isključeni još neki članovi. U slučaju da dođe do uvođenje novog Povjereništva u ovu stranku u Visokom to bi bilo već drugi puta ove godine. Ukoliko se to i desi, bit će vrlo interesantno vidjeti kako će se ponašati tri aktulena vijećnika ove stranke Nevzeta Begić, Vahid Ramić i Jasmin Omanović za koje vlada mišljenje da su usko vezani za sadašnjeg predsjednika Đemila Ugarka. Nakon lokalnih izbora ova stranka u Visokom je imala četiri mandata u OV Visoko, ali vrlo brzo jedna od izabranih članica iz vlastitih interesa je prešla u SDA.

Da li se radi samo u protokolarnoj posjeti predsjednika KO SBB-a Mirsada Isakovića koji će doći malo u goste da posjeti svog doskorašnjeg prijatelja ministra privrede ili zaista slijedi novo Povjereništvo saznat ćemo vrlo brzo.