Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tražim posao i napuštam rukomet

antovicAgonija Rukometnog kluba Čelik, koji se nalazi rame uz rame s liderom na tabeli Premijer lige, sarajevskom Bosnom, nastavlja se i ove sedmice.

30 KM za prijevoz

Trener Zdenko Antović, kako je i najavio, nakon utakmice u petak protiv Zrinjskog (34:30) više nije dolazio u Zenicu, a na teninzima nema ni njegovih sugrađana iz Visokog Mirze Hurema, Enesa Sirće i Gorana Antovića, zatim Eduarda Martića iz Novog Travnika i Dobojlije Dragana Starčevića.

– Rekao sam i u petak da, ako se šta drastično ne promjeni, ne mogu dolaziti. Ne zato što ne želim, nego jednostavno ne mogu. Za svaki dolazak iz Visokog treba mi 30 KM za prijevoz, nekada je to i dva puta dnevno, a ove sezone još nisam dobio plaću ni naknadu za prijevoz. Takav je slučaj i sa ovim momcima koji putuju – ističe Antović.

Kaže da nije siguran hoće li večeras u Kupu BiH protiv Viteza u Vitezu voditi tim. Problem je i što pomoćnik Seldin Rizvanović radi u školi pa ni on, ponekad, zbog obaveza ne može voditi treninge. Tako je u ponedjeljak trening vodio kapiten Aldin Begagić.

– Moral ekipe je opao, ja to vidim po zalaganju jer problem je što niko ne vidi rješenje. Ali, nije to problem samo Čelika, tako je i u drugim klubovima. Pogotovo su na margini treneri. Jasmin Mrkonja ne radi u Gračanici, Milanko Savčić u Leotaru…

A, mi smo u punoj snazi. Pitanje je ko će ostati u rukometu. Ja, ako nađem posao, sigurno ću napustiti rukomet – kaže Antović.

Predsjednik Pane Škrbić, koji je, također, u petak najavio odlazak iz kluba, ističe da pokušava spriječiti potpuni raspad.

– Zamolit ću igrače i trenera da se, ipak, okupe i odigraju u srijedu utakmicu Kupa BiH u gostima protiv Viteza. Znam da će sve ovo ostaviti posljedice na ekipu pred gostovanje u Zavidovićima u petak u prvenstvu, ali pokušavam spasiti što se može spasiti.

Sastanak s načelnikom

Ja sam već pripremio pismenu ostavku, ali očekujem sastanak sa načelnikom Općine Husejinom Smajlovićem da pokušamo naći izlaz iz problema. Želim sačuvati ovo što sam sa saradnicima stvarao protekle tri i po godine, otkako smo ušli u Premijer ligu, jer je Čelik postao respektabilan faktor bh. rukometa – navodi Škrbić.

Dužna mu i Bosna

Koliko su treneri na margini, ističe Antović, svjedoči i podatak da je dobio sudsku presudu po kojoj mu je sarajevska Bosna dužna 3.010 KM iz 2011. godine.

– Problem je što Bosnu brani advokat Hamid Džandžanović, koji piše akte i za Rukometni savez BiH, a uz to je i delegat na utakmicama. Upravo nam je u petak on delegat, pa sam ga pitao kako ga nije stid lagati da mi Bosna nije dužna, kada on, kao delegat, a i sudije svoju taksu naplate prije početka utakmice. A mi, treneri, to ne možemo ni nakon dvije-tri godine – naglašava Antović, kojem je, očito, preko glave odnosa u bh. rukometu i traži izlaz za sebe i porodicu.

Avaz/Visoko.co.ba