Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Reakcija na novu anketu na Visoko.co.ba

anketaU povodu nove ankete na Visoko.co.ba: Da li ste zadovoljniji bivšim ili sadašnjim predsjednicima SDA, SBiH, SBB-a i SDP-a u Visokom reagovala je Općinska organizacija Stranke za BiH Visoko. Reagovanje vam prenosimo u cijelosti:

OPĆINSKA ORGANIZACIJA SBiH VISOKO SE OGLAŠAVA ZBOG NETAČNIH I ZLONAMJERNIH NAVODA OBJAVLJENIH NA VAŠEM WEB PORTALU visoko.co.ba srijeda, 23. oktobar 2013. u 01:19 sati U ANKETI POD NAZIVOM: „Nova anketa: Da li ste zadovoljniji bivšim ili sadašnjim predsjednicima SDA, SBiH, SBB-a i SDP-a u Visokom“.

-Oprobani manir žute štampe: bombastičnost naslova, jednostranost i šturost u obradi teme, prejudiciranje problema i onemogućavanje druge strane da iskaže svoje mišljenje, pri čemu se svjesno i namjerno žrtvuje istina u svrhu dnevno-političkih interesa visoko.co.ba je, ovog puta, primijenio u slučaju samozvanog i samoproglašenog „predsjednika Halima Pihljaka“.

– Istine radi, apsolutna je laž da je Halim Pihljak ikada bio predsjednik OS SBiH Visoko, isto tako istina je da je Halim Pihljak sa nekolicinom svojih istomišljenika unutar OS SBiH Visoko izvršio unutarstranački udar, zbog čega je isključen iz Stranke za BiH.

– Zahtjevamo da gore navedenu anketu ukinete koja se odnosi na Stranku za BiH, a naše reagovanje u cijelosti objavite u cilju pravilnog i istinitog informisanja javnosti.

– U protivnom zadovoljenje ćemo tražiti na sudu.

S poštovanjem!

OO SBiH VISOKO