Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nova anketa: Da li ste zadovoljniji bivšim ili sadašnjim predsjednicima SDA, SBiH, SBB-a i SDP-a u Visokom

anketa-povjereniciSukladno novonastaloj političkoj situaciji u našoj maloj lokalnoj zajednici gdje više nije važno ko, si, šta si i kojoj političkoj opciji pripadaš i političkoj ideji nasuprot tome koliko si vješt trgovac koji zna procjeniti i prepoznati bar kod na svakom potencijalnoj vijećniku odlučili smo se postaviti novu anketu. Kako smo i pisali s početka godine desilo se to tzv. “Visočko proljeće” koje je počelo Povjereništvom u OO SDA, pa onda preko SBiH i SBB-a završno sa SDP-om za vrijeme čijih političkih procesa i svrgavanja smo bili svjedoci kako je sve bruto i neto i kako lokalna politika uopšte nema veze sa idejom i mozgom i kako je usko vezano samo i isključivo za lične interese.

Sada kada smo i zvanično spoznali da je sve interes i da nas više pred izbore ne mogu varati velikim pričama o vjeri, naciji, patriotizmu, poštenju, stranim investicijama, vrijeme je da se okrenemo matematici i da “političare” i one koji misle da to jesu počnemo sezonski da posmatramo, nešto kao voće i povrće i da ih tako i konzumiramo.

Dakle, u posljednjih godinu dana Visoko je, tačnije političke stranke u Visokom, su izvršile četiri puča i četiri svrgavanja političkih lidera. Pa je tako redom u SDA umjesto Ahmeta Kurspahića došao Halim Zukić. Nakon toga u SBiH je Vahid Hećo najavio svoje povlačenje, zatim ga smjenjuju i na trenutak predsjednik biva Halim Pihljak na, a zatim Hećo ponovo preuzima stranku u ulozi povjerenika. Slično se desilo u SBB-u, Đemil Ugarak je bio predsjednik nepunih godinu dana, nakon čega je legalno izabran Džemal Kadić za predsjednika, nakon čega ga Ugarak smjenjuje, uvodi Povjereništvo i na čelo istog postavlja sebe. I na kraju, visočke socijaldemokrate sa trona skidaju Faruka Salčinovića nakon nepune četiri godine stolovanja, a pretpostavka je da će budući povjerenik biti Muhamed Husić iako je trenutno v.d predsjednik stranke Dalibor Tomičić.

Naša anketa je vrlo jednostavno koncipirano, istražujemo mišljenje javnog mnijenja da li je zadovoljnije bivšim liderima ili ovim aktuelnim, koji su Povjereništvima došli do pozicija predsjednika.

Kad je svakako sve bruto i neto, da vidimo kakva je cijena ispod bar koda aktuelnih političkih lidera u Visokom.

Da li su vam bili bolji predsjednici stranaka prije ili poslije uvedenih Povjereništava?

{loadposition clanak1}     {loadposition clanak2} 
{loadposition clanak3}     {loadposition clanak4}