Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Umjetna trava u Brezi

brezaOpćina Breza izdvojila je sredstva za nabavku i transport 800 kvadrata umjetne trave, koja je krajem prošlog mjeseca postavljena na terenu Sportsko-rekreacionog centra „Partizan“. Brigu u novoadaptiranom kompleksu vodit će Sportski savez, dok će postojeća sportska društva, u dogovoru sa predstavnicima Saveza, moći dobiti besplatne termine za održavanje treninga.
 
Novac od naplate korištenja terena bit će u potpunosti uložen u sanaciju stadiona i podršku uspješnim sportistima. Građani će bez naplate, u sklopu istog kompleksa, moći koristiti manje igralište, čija adaptacija je u toku. Da se radi zaista o vrijednom ulaganju potvrdio je i prvi čovjek Breze Halil Tuzlić, rekavši da će teren sigurno imati značajnu ulogu u razvoju sporta.
 
– Želimo pridonijeti pronalaženju novih rješenja za funkcioniranje sporta u našoj općini. Da bi se dostigao veći nivo uključenosti djece, mladih i ostalih građana u sportske aktivnosti, neophodna su ulaganja – naveo je Tuzlić.
 
Samir Bureković, savjetnik načelnika za koordinaciju rada mjesnih zajednica je, između ostalog, naglasio da je Breza oduvijek bila grad sporta i da nova Gradska uprava podupire njegov razvoj te će, u skladu s tim, učiniti sve da ovaj stadion i sportski objekti oko njega postanu prostori tjelovježbe, ali i druženja i zdrave socijalizacije, posebno mladih naraštaja.
 
Veliku podršku realizaciji projekta dao je i nekadašnji nogometaš FK Rudar, Brezanin Robert Puljić.