Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Majkić je tri dana prije najavila moje hapšenje, rekli su nađite mu bilo šta”

semsudin-sourceŠemsudin Mehmedović je član i jedan od osnivača SDA. Od 2002. do 2005. godine bio je član Glavnog odbora ove stranke. Na 5. kongresu SDA, održanom u maju 2009. godine, izabran je za potpredsjednika stranke.

Član je Kantonalnog odbora SDA Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) od 1995. godine, a član je i Općinskog rukovodstva SDA Tešanj, čiji je predsjednik od 2005. godine. Bio je  načelnik Policijske stanice u Tešnju, načelnik Centra službe bezbjednosti Doboj sa sjedištem u Tešnju, ministar unutrašnjih poslova ZDK i ministar prometa i komunikacija ZDK.

Šemsudin Mehmedović je poslanik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH 19. jula ove godine bio je uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad Srbima u Tešnju tokom 1992. i 1993. godine. Istog dana je pušten na slobodu.

U prvom dijelu intervju sa gospodinim Mehmedovićem razgovarali smo o njegovom hapšenju, optužbama koje mu se stavljaju na teret, kao i o onima, koji su po njegovom mišljenju, neprijatelji BiH. S našim sagovornikom pričali smo i o ratnom angažmanu direktora SIPA-a Gorana Zupca.

{youtube}nlg7X89CvlE{/youtube}

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević

(source.ba)