Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pitanje vezano za javnu nabavku za kupovinu auto-smećara

halim dervisevicHalim Dervišević – Općinski vijećnik Općinskoj službi za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske, stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline postavio je sljedeće pitanje:

 “Vezano za javnu nabavku za kupovinu auto-smećara”.

Na postavljeno vijećničko pitanje upućujemo sljedeći odgovor:

Na osnovu osiguranih sredstava iz donatorskih sredstava SIDA-e a u skladu sa Sporazumom između Švedske ambasade i Općine Visoko, Švedska razvojna agencija Sida – Ured Grontmij u Sarajevu je pokrenula otvoreni postupak javne nabavke kamiona za prikupljanje otpada kapaciteta 9 tona koji je nakon dva neuspješna provedena postupka poništen i delegiran Općinama na provođenje tenderske procedure.  

U skladu sa ovim, Općina Visoko pokrenula je otvoreni postupak za nabavku kamiona za prikupljanje otpada kapaciteta 9 tona koji je poništio Ured za razmatranje žalbi BiH zbog navodno nejasne tenderske dokumentacije u dijelu koji se odnosi na prethodne isporuke ponuđača.

Nakon toga, Općina Visoko je pokrenula ponovljeni otvoreni postupak za nabavku kamiona za prikupljanje otpada kapaciteta 9 tona.

Ponovljeni postupak nabavke kamiona također je poništen iz razloga što nije bilo dovoljno kvalifikovanih ponuđača.

Općina Visoko je ponovo objavila otvoreni postupak nabavke vozila za prikupljanje otpada kapaciteta 9 tona (treći put). Komisija je u trećem postupku završila evaluaciju pristiglih ponuda tako da će Izvještaj o radu Komisije i Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača biti vrlo brzo doneseni.