Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Realizacija projekata rekonstrukcije ceste kroz privrednu zonu Čekrekčije

elvir-spiodicVijećnik Elvir Špiodić je uputio vijećničko pitanje vezano za realizaciju projekata rekonstrukcije ceste kroz privrednu zonu u Čekrekčijama.

Na postavljeno vijećničko pitanje dostavljamo sljedeći odgovor:

Programom kapitalnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu iz budžeta Općine Visoko za 2013. godinu su planirana sredstva u iznosu od 37.000,00 KM za rekonstrukciju ceste u naselju Čekrekčije-sufinansiranje.

Služba je vodila aktivnosti oko implementacije projekta, te izlaskom na teren i u kontaktima sa privrednicima koji imaju poslovne objekte u Čekrekčijama, uvidjeli smo da se ne može ispoštovati projektna dokumentacija vezano za širinu puta bez rješavanja imovinskih odnosa. Također, odobrena sredstva nisu dovoljna za rekonstrukciju puta u dužini od 660 metara.

  1. strane privrednika je došlo do radova na saniranju postojeće podloge.

Kako se radi o saobraćajnici  kroz privrednu zonu, Služba je uputila zahtjev za odobrenje finansijskih sredstava za rekonstrukciju puta Čekrekčije Ministarstvu za privredu Ze-do kantona, te dobili odgovor u kome nas obavještavaju da nisu u mogućnosti podržati naš zahtjev.

U narednom periodu potrebno je revidirati postojeću projektnu dokumentaciju, riješiti imovinske odnose i obezbjediti dodatna finansijska sredstva za izgradnju puta kroz poslovnu zonu.

S poštovanjem!          

                                                                      

 Služba za prostorno uređenje,

 imovinsko-pravne, geodetske,

stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline