Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Nisu mi simpatični, niti mi mogu biti lideri likovi koji i danas još drže Titovu sliku na zidu”

Titova-slikaNakon što smo objavili tekst o socijaldemokratiji u ZDK i njenoj (ne)efikasnosti, a baziran na javnim istupima doktora Jasmina Mujanovića iz Zavidovića koji je član Glavnog odbora SDP-a BiH, KO SDP-a ZDK, OO SDP-a Zavidovići i koji je u prošlom mandatu bio poslanik u Skupštini ZDK, odnosno pet godina je bio predsjednik OO SDP-a Zavidovići dobili smo jako puno reakcija što je možda i očekivano s obzirom na javnu otvorenost, smjelost i spremnost na kritiku dr. Mujanovića prije svega rada svoje političke stranke, a onda i ostalih stranaka. Učestalije pitanja i komentari na objavljeni tekst su bili otprilike bazirani na tezi o tome kako dr. Jasmin Mujanović ustvari na ovaj način javnog djelovanja zapravo krči put prema Demokratskoj Fronti i prelasku u redove Željka Komšića. Tim povodom dobili smo i komentar od dr. Mujanovića.

-“Dvodihalice su prvobitni živi organizmi, koji su, nakon velikog praska i nastanka prostora, vremena i materije, mogli živjeti i u vodi i na kopnu. Dakle, imali su i škrge i pluća. Tako je, kažu teorije, putem dvodihalica, prešao život iz vode na kopno. U politici, dvodihalicama nazivamo one koji mogu, dakle, malo tamo malo ovamo, malo u jednu malo u drugu stranku. Iako se DVODIHALIČARSTVO itekako isplati u nekim slučajevima, ja nisam uspio kod sebe još razviti škrge. To je odgovor za one koji misle da je moje djelovanje priprema za uskakanje u drugu političku opciju. Pogotovo ne u Fronti Željka Komšića.

Inače, nisu mi simpatični, niti mi mogu biti LIDERI likovi koji i danas još drže Titovu sliku na zidu. LJEVIČAR JESAM, ali NISAM KOMUNISTA. Iako sam 20 godina u SDP-u, tu razliku mnogim SDP-ovcima nikad nisam mogao objasniti. Dakle, nikakav Komšić, niti bilo ko drugi. Da je Komšić ostao u SDP-u, pa da se zajedno borimo protiv Lagumdžije, neznalica i njegovih poltrona, bio bih rame uz njega, ovako, u Frontu, NE IDEM sa njim. Dok se ne stvori kritična masa ISKRENIH LJEVIČARA, SDP će tavoriti, od izbora do izbora, sa Magarcima ili bez njih, ali BEZ MENE zasigurno, međutim ne i bez moje riječi.”