Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopćenje uoči popisa stanovništva u BiH

a-sda logoStranka demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine poziva građane da se odazovu popisu stanovništva u našoj zemlji i dostojanstveno obave svoju građansku dužnost kada ih posjete popisivači.

Svim Bošnjacima preporučujemo da ne dozvole bilo kakve rasprave i dileme o tome ko su i šta su. Ime Bošnjak je jedino drevno i u historiji zapisano, a svaki drugi oblik izjašnjavanja je odricanje od 9 i po stoljeća svoje historije. Smatramo da je ovo suštinska činjenica kod koje treba stati svaka dalja rasprava, politiziranje i nadmudrivanje. Po nacionalnosti sam Bošnjak, vjeroispovijest mi je islam i govorim bosanski jezik- rečenica je na koju svi možemo ponosni i bez ustezanja je izgovoriti.

Popis stanovništva nema veze sa stranačkim opredjeljenjima, kao ni izjašnjavanje na njemu. Izjašnjavanje se temelji isključivo na relevantnim historijskim faktorima i zbog toga je ono od iznimne važnosti za budućnost bošnjačkog naroda.

Budimo Bošnjaci i izjasnimo se Bošnjacima na predstojećem popisu, jer to i jesmo. Nakon popisa, budimo od onih koji marljivo i predano rade svoje poslove i na taj način grade Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih naroda- poruka je Stranke demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine uoči predstojećeg popisa stanovništva u našoj zemlji.