Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šalter sala za izdavanje dokumenta u Visokom neupotrebljiva, zašto do danas nemamo raspisane programe za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji?

mirza ganicNa 44. Sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona koja je održana 25.09.2013. godine, i koja je prekinuta oko 19.00 sati nakon što je usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište. Prethodno su usvojeni Prijedlog Strategije sporta za period 2013-2017. godine, Prijedlog Zakona o pravobranilaštvu, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kantonalnim administrativnim taksama, Mirza Ganić je postavio dva poslanička pitanja, i to:

1. Ministarstvu za unutrašnje poslove 

”Koliki je broj obrađenih predmeta i izdatih ličnih dokumentata u odjelu za adminsitraciju pri policijskim upravama u Kaknju, Visokom, Brezi i Varešu? Također, u okviru ovog pitanja želim da mi se da i informacija o broju izvršilaca (uposlenika) koji direktno uslužuju građane u pomenutim općinama, kao i površinu korisničkog prostora u šalter salama za usluživanje? 

Razlog za ovo pitanje dolazi iz činjenice da je šalter sala u Općini Visoko bukvalno neupotrebljiva u odnosu na druge općine kako sa aspekta površine korisnog prostora, tako i sa aspekta broja izvršilaca, što pravi velike gužve i povećava nezadovoljstvo građana. 

U Visokom građani plaćaju administrativne usluge i zaslužuju pažnju, pa me shodno uređenosti prostora i broja izvršilaca interesuje omjer količine posla u susjednim općinama. 

Odgovor mi je neophodan kako bih mogao pokrenuti dalje incijative koje tretiraju ovu oblast.’ 

2. Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu 

”Da li je Ministarstvo obustavilo ili pak ukinulo poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji za 2013. godinu, ako jeste po kom zaključku i zašto?

Ako nije zašto do danas nemamo raspisane programe za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji? 

Ranije sam tražio informaciju o poticajima za plasteničku proizvodnju, gdje još nikad nisam dobio odgovor.”