Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dubioza kolektiv 13. decembra u Skenderiji

dubioza operaRiječ je prvom solističkom koncertu ove grupe u glavnom bh. gradu nakon pet godina pauze, a članovi benda najavili su svirku koja će trajati najmanje dva sata.

Ovog ljeta Dubioza kolektiv izdala je svoj šesti album “Apsurdistan”, a članovi benda su 2013. godinu opisali kao najveću i najuspješniju godinu u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Nakon izdavanja novog albuma za grupu su uslijedili brojni koncerti širom regije i svijeta. Riječ je o festivalskim koncertima, te zbog toga nije bilo prilike da se predstave sve pjesme sa njihovog novog albuma, izjavili su momci iz benda. Upravo zbog toga posebno se raduju dugoj svirci u Dvorani “Mirza Delibašić”, 13. decembra ove godine. Ovaj datum namjerno je izabran jer je riječ o petku trinaestom što se uklapa u priču koju “Apsurdistan” sa sobom nosi.

Što se tiče dosadašnjih reakcija publike na zadnje albumsko izdanje, iz Dubioze poručuju kako su prezadovoljni prijemom albuma. Iako je album na internetu moguće besplatno downloadovati nije izostala ni njegova dobra prodaja. Tokom koncertne promocije, grupa je ovog ljeta održala oko 70 nastupa širom svijeta.

Prodaja ulaznica za ovaj veliki koncert počinje već danas, a moguće ih je kupiti putem web portala kupikartu.ba i na svim prodajnim mjestima ove agencije u mnogim gradovima naše zemlje. Također, prodaja će se vršiti i na lokacijama: plato Skenderija, Bosanski kulturni centar, ulica Ferhadija. 

Grupa će sredinom oktobra održati dodatnu press konferenciju na kojoj će se pojasniti svi detalji u vezi sa nadolazećim koncertom.

federalna.ba/Visoko.co.ba