Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Umjesto multikonfesionalne Bosne svih Bosanaca – Fildžan enklava vehabijskog Bošnjakistana

marjan hajnalRušenje kipa Bude u Afganistanu, miniranje škola za žensku djecu, kastriranje žena i prodaja djevojčica za one koji će ih silovati i ubiti prve bračne noći (kao nedavno u Jemenu osmogodišnju Ravan), apeli za rušenje piramida u Egiptu jer nisu u skladu sa islamskom tradicijom, zvjerstva u Siriji, sada i u Visokom imaju svoj udio u pritiscima da se zatre sve bosansko:

 http://visoko.co.ba/vijesti/2488-visoko-osvanulo-oblijepljeno-plakatima-sa-neobicnim-apel

Svaki pokušaj minimaliziranja, marginalizacije i potsmijeha anticivilizacijskom užasu ukazuje zapravo na mehanizam podsvjesnog potiskivanja straha. Jedini put suprotstavljanja paralitičkom učinku straha je pravovremena mobilizacija razuma, jer, kad se požar poširi postat će suviše kasno.

 http://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-snimak-vehabije-iz-bih-pozivaju-omladinu-da-dodje-u-siriju-u-dzihad-na-allahovom-putu/130823111

 http://hercegovina.info/vijesti/vijesti/crna-kronika/u-tuzli-obracun-albanske-mafije-i-vehabija-reketasa

 http://www.sodalive.ba/bihitk/vehabije-dobile-instrukcije-da-se-isele-za-vrijeme-popisa-stanovnistva/

Iz prethodnih linkova postaje također jasno da među svim ovim „slučajevima“ postoji duboka koordinarana veza i da je neoboriva činjenica da između veleizdaje Bosne i Bosanstva i dovođenja okorjelih zločinaca iz Afganistana, Čečenije, Libana, Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Pakistana, da se bore za „islamsku braću“, bošnjačke selefije i vehabije, glavna je ciljana zaostavština „Babine“ politike. Nije li krajnje vrijeme da se osvijeste i najupornije pristalice veleizdajničke prevare zvane „Bošnjakistan“? Ne mora se ići u krajnost vjerovanja da bosanske piramide mogu predstavljati protutežu vehabizmu, ali je sigurno da vakuum koji se stvara između dva fanatizma ima neograničenu moć širenja i zahvatanja svih tkiva u organizmu zvanom Bosna. Posljednji je trenutak da se ispruži ruka Bošnjana Dobrih, pozdrav do ponovnog susreta na ovom ili onom svijetu, uz nuđenje mira i gostoprimstva, istovremeno i nepobitni simbolični gest zaustavljanja nadirućeg zla. Do ovdje, i ni koraka više! Može li ponovljeni atak na njih, potkamene snivače, imati išta zajedničko sa Bosnom? Ako nema, odlazite izdajnici van iz nje! Alevitski daytonski „alijevci“ i ostali al-qaidijevci ostavite Bosnu pravim Bošnjanima i Bosancima. Vaše prisustvo i vaše „dobre namjere“ popločavaju put jedino vašim ustaško-četničkim pobratimima u genocidu. Skupa s njima, ne zaboravite: nećete nas uplašiti! Bit ćete poraženi i to zauvijek!

Visočanin

Bosanac

Marjan Hajnal