Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pojačana kontrola s akcentom na inostrane registarske table

policijaObavještavamo javnost da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 14.09.2013. godine (subota), od 07.00 sati, do 20.09.2013. godine (petak), do 23.00 sati, na svim putevima na području našeg kantona, realizirati akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila sa inostranim registarskim tablicama. 

U cilju kvalitetnijeg dokumentovanja ovih prekršaja i načina sankcionisanja vozača motornih vozila sa stranim registarskim oznakama, u Upravi policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona je sačinjena interna baza sa podacima o vozilima koja su registrovana kao počinioci prekršaja na stacionarnim radarima instaliranim na magistralnom putu M-17, u Zenici, Žepču, Maglaju i Tešnju, i ova baza podataka se svakodnevno ažurira. Prilikom zaustavljanja i kontrolisanja vozila sa stranim registarskim tablicama, sve policijske stanice na području iz nadležnosti ovog ministarstva koriste podatke iz navedene baze, provjeravaju iste, te po izvršenoj provjeri u bazi, ukoliko ista bude pozitivna, vozača sankcionišu. Napominjemo da navedeni stacionarni radari evidentiraju daleko veći broj prekršaja koje su počinili vozači koji su upravljali vozilima sa stranim registarskim tablicama u odnosu na broj prekršaja koje su počinili vozači sa bh. registarskim tablicama, tako da će se sa poduzimanjem navedenih aktivnosti nastaviti i u narednom periodu. 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva sve vozače da se pridržavaju zakonskih propisa u saobraćaju, kako bi zaštitili sebe, lica koja prijevoze, te druge učesnike u saobraćaju.