Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Oaza snosi dio krivice za „ponašanje“ selektora Petrovića i igrača na terenu

aco-oazaNakon druge tehničke greške u trećoj četvrtini utakmice BiH i Makedonije u grupi „B“ isključen je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović, pri rezultatu 45:44 u korist Makedonije.
Petrović je isključen nakon dvije tehničke greške zbog prigovora na sudijske odluke.
Razlog za drugu tehničku grešku bio je taj što je Aco Petrović nakon dosuđenih tri „sekunde pod reketom“, inače pravilo koje se nije sudilo na ovakvim takmičenjima u zadjih 20 godina, flašom vode razbio reklamu koja se nalazila iza njegove stolice.
Da li zbog te magične flaše vode ili zbog isključenja, ali igrači su na terenu od tog trenutku bukvalno ostavili svoje srce na terenu. Krajnji rezultat bio je 62:54 za naše košarkaše.
Nije sasvim jasno koja je voda u pitanju, ipak poznato je da je oficijelna voda Košarkaškog saveza BiH upravo Oaza – Tešanjski kiseljak. Oaza prati naše košarkaše gdje god bili, tako da ova višestruko nagrađivana voda na najeminentnijem takmičenju za kvalitet voda u svijetu u američkom Berkly Springsu, sasvim je moguće, snosi dio krivice za „ponašanje“ našeg selektora i igrača na terenu.

mt_ignore: oaza-tesanj

{youtube}fRsiL9MUt8U{/youtube}

Posted in BiH