Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dolazak svjetskih stručnjaka na Konferenciju “Skrivena historija”

skrivena historijaFondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, u saradnji sa Američkim Univerzitetom u BiH, ponovo okuplja svjetske stručnjake za piramide u srcu Bosne i Hercegovine. U sarajevskom hotelu “Sunce” (Vogošća) od 4.-7. septembra 2013. bit će održana Četvrta međunarodna naučna konferencija o bosanskim piramidama pod nazivom “Skrivena historija 2013”.

Na Konferenciji učestvuju 22 stručnjaka iz deset zemalja: SAD, Njemačke, Novog Zelanda, Belgije, Austrije, BiH, Hrvatske, Srbije, Kanade i Velike Britanije. Među ovogodišnjim učesnicima su i čuveni istraživač piramida profesor dr. J.J. Hurtak sa suprugom dr. Desiree Hurtak iz SAD, austrijski istraživač Klaus Dona, kanadska naučnica dr. Carmen Boulter autorica bestselling serije “Pyramid Power”, američki istraživači dr. Lee Pennington, dr. Meg Blackburn, Jay Wakefield i Artur Faram, njemački biolog dr. Eberhard Baumann, hrvatski istraživači dr. Igor Šipić, dr. Slobodan Mizdrak, mr.sc. Domagoj Nikolić te popularni TV voditelj Krešo Mišak koji će predstaviti svoju novu knjigu, elektroinžinjer Goran Marjanović iz Srbije, te stručnjaci iz BiH, Belgije i Njemačke koji su vršili snimanja uticaja boravka u Podzemnom labirintu Ravne na ljudski organizam.

Jezik Konferencije je engleski i očekuju se brojni gosti iz više zemalja kao i volonteri sedme smjene MRAV-a koji će pratiti “Skrivenu historiju”.     

Nema sumnje da će ovogodišnji skup u Sarajevu biti na samom vrhu po kvaliteti o ovoj temi u svijetu.