Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edin Gali i bivša Miss DEPO Online među elitom 19. Sarajevo Film Festivala

semiraMeđu zvanicama 19. Sarajevo Film Festivala bljesnuli su Edin Gali, tačnije Edin Galijašević i njegova supruga Semira, Bosanci koje su životni putevi odveli do Los Angelesa i holivudske slave. Njegovo pravo ime je Edin Galijašević i rođeni je Kladuščanin, tačnije potekao je iz sela Podzvizd pokraj Velike Kladuše.

A putevi su ga odveli čak do Amerike i Hollywooda, gdje je danas jedan od najtraženijih glumaca i jedna od najvećih televizijskih i filmskih zvijezda. Prodor u svijet slavnih ostvario je ulogom u hit seriji “Mad Men”, kod nas poznatijoj kao “Ljudi s Medisona”, za koju je ovjenčan i nagradom Emi.

Potom je zaigrao s velikom Nicole Kidman u filma “Hemingway and Gellhorn”, koji govori o čuvenom piscu Ernestu Hemingwayu.

O njemu se u Bosni i Hercegovini s ponosom priča kao o momku kojeg slava nije promijenila i koji pored svjetskog blještavila i holivudskog bogatstva nije zaboravio ni svoju zemlju ni svoje porijeklo.

Živi za suprugom Semirom Galijašević, bivšom Miss DEPO ONLINE (najlješom bh. djevojkom prema izboru čitalaca DEPO portala u 2010. godini), porijeklom iz Visokog, koju je upoznao kada je Semira prvi put došla u Los Angeles, na koncertu Nirvana i Almera, takođe Bosanaca koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama.

Edin i Semira ovih dana borave u Sarajevu i čine gala goste 19. SFF-a. 

Visoko.co.ba/depo.ba