Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amir Burko iz Visokog deveti na svjetskom takmičenju ribara

burko-amirU parku prirode Hutovo Blato- Karaotok na rijeci Krupi od 05-11.08.2013. godine održano je 15. Svjetsko prvenstvo  ribara za osobe sa invaliditetom i 6. Svjetsko za ribare veterane. Na ovom takmičenju BiH nastupila je sa obje reprezentacije te u konačnom poretku reprezentacija osoba sa invaliditetom zauzela je 6. mjesto a 2.  mjesto zauzela je reprezentacija veterana.
U pojedinačnoj konkurenciji  reprezentativac BiH, član Saveza za sport i rekreaciju invalida iz Visokog Amir Burko zauzeo je 9. mjesto od ukupno 42 takmičara iz 12 zemalja učesnica.
Kod veterana visoko 3. mjesto i bronzana medalja pripala je Gopo Huseinu iz Tešnja.
Naše reprezentacije sačinjavali su takmičari iz oba bh entiteta i na ovom svjetskom takmičenju pokazali su jako dobre rezultate takmičenja, posebno ako znamo u kakvim uslovima i sa kakvim mogućnostima nastupaju. Uz minimalnu ili nikakvu podršku lokalne zajednice,  entiteta kao ni države BiH.    Jedna od najvećih zamjerki učesnika iz BiH oba entiteta odnosila se na lošu opremu, a posebno na dresovima i trenirkama koje su dobili nije bilo grba BiH, što im smeta ali i kod sudija stvara problem te im teško dozvole nastup bez državnog obilježja. Hoće i žele da se zna za koga i pod čijom zastavom nastupaju.  
U svakom slučaju značajan je nastup naših reprezentativaca i naravno predstoji novo takmičenje uz nadu i očekivanje još boljih rezultata.
 Reprezentacija osoba sa invaliditetom:                                                  Reprezentacija veterana:
1.    Czech Republic                                                                                       1. Italija
2.    Slovenija                                                                                                 2. Bosna i Hercegovina
3.    Italija                                                                                                      3. Francuska

Foto i tekst

Senad Goralija

{joomplucat:1060 limit=20|columns=4}