Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“U budućnosti ćete imati pravi SDP koji neće šutiti o problemima u Općini Visoko”

dalibor tomicicNakon što je KO SDP-a ZDK i zvanično poslao obavijest o tome kako je Dalibor Tomičić novi v.d predsjednik ove stranke u Visokom uradili smo mini intervju sa nekadašnjim predsjedavajućim OV Visoko i aktuelnim vijećnikom ove stranke.

Gospodine Tomičiću, šta formalno i pravno znači to što ste sada v.d predsjednika OO SDP-a Visoko?

– Ja sam u proteklom periodu obnašao funkciju jednog od potpredsjednika OO SDP-a Visoko, te sam, u situaciji kad je Općinski odbor izglasao nepovjerenje Predsjedništvu, odlukom kantonalnog predsjednika imenovan za v.d. Predsjednika OO SDP Visoko, kako bi stranka i dalje mogla funkcionisati, a sve do Povjereništva koje uskoro slijedi. Ovom odlukom je načinjena neka vrsta ”bypass-a” dok odluku o Povjereništvu ne potvrdi Glavni odbor SDP BIH.

Koji su naredni koraci predviđeni Statutom stranke?

– O stvarima vezanim za Statut, vam ne mogu previše precizirati, jer je to interna procedura koja nije javnog karaktera, a evo otkrio sam Vam već da se čeka na odluku Glavnog odbora SDP BiH.

Šta ove promjene znače za OO SDP-a Visoko i šta možemo očekivati u narednom periodu do Općih izbora 2014 .godine?

– Ove stvari su se trebale desiti još i ranije, ali su se stihijski desile sada, koliko je to dobro vrijeme će pokazati. Ono što vam ja obećavam jeste da ćete u budućnosti imati pravi SDP koji neće šutiti o problemima u Općini Visoko, koji će uz to predlagati način rješenja tih problema i biti nosilac konkretnih ideja i inicijativa koje naše građane zanimaju svakodnevno. A izbori naredne godine će konačno odblokirati trasu BiH u EU i kazniti ove koji blokadama misle zadržati pozicije koje ne zaslužuju. Nije više narodu ni do hljeba i igara, kao što neki misle!