Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Anel Bajtarević uplatio dio novca za potrebe javne kuhinje u Visokom

anel bajtarevic 4Anel Bajtarević, Visočanin koji je prošlog mjeseca postao milioner u SAD-u tako što je nalutriji izvukao dobitak od 20.800.000 dolara ispunio je svoje obećanje dato prilikom preuzimanja čeka kada je rekao da dio dobijenog novca želi i donirati tamo gdje je potrebno. Anelov otac Muhamed Bajtarević potvrdio nam je danas da je dio novca uplaćen u svrhu Javne kuhinje u Visokom:

– Na vašu preporuku kao medija koji je prvi objavio vijest o Anelovom dobitku na lutriji odlučili smo nakon razgovora sa ljudima koji su pokrenuli inicijativu Javne kuhinje u Visokom da jedan dio novca uplatimo u te svrhe. Novac smo uplatili danas i nadamo se da će Udruženje „Mladi volonteri“ Visoko znati utrošiti ga na najbolji mogući način. Mislimo da je to plemenita ideja i da je treba podržati, žalosno je da je Visoko došlo u tu situaciju da postoji potreba za javnom kuhinjom, ali kada je već tako smatramo da je novac i najpotrebniji za te svrhe – istakao je Muhamed Bajtarević.

Plan je da Javna kuhinja počne sa radom u septembru sa kapacitetom od 200 dnevnih obroka za 200 najugroženijih stanovnika općine Visoko, što na godišnjem nivou iznosi 73.000 obroka. Finansijski gledano to iznosi oko 200.000 KM.