Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

KTK Visoko jeste u dubiozi, ali ni izbliza kako bi neki voljeli i kako bi im odgovaralo

ktk visokoNakon što smo objavili tekst pod naslovom Ministar Erdal Trhulj je slagao radnike KTK Visoko stigla je i reakcija “druge strane”. Suprotno objavljenom u reakaciji se navodi kako su radnici fabrike obuće Goruša upravo danas primili platu za mjesec juni 2013. godine što je otprilike cca. 65.000 KM. Ugovori o dogovorenom poslu su potpisani do konca ove godine. Radnici fabrike obuće njih 100 jučer su dobili svoje lične dohotke, što je otprilike 40.000 KM. Isplaćena plata je također za juni mjesec, dok je 46 radnika fabrike krupne kože također jučer dobilo dio plate, a drugi dio slijedi u utorak.

Što se tiče 600 mašina kojih nema na Popisnoj komisiji, u reakciji se navodi da pomenute mašine ustvari ne nedostaju, a što će pokazati i “sravnjenje” pa će se znati šta je zaplijenjeno, a šta prodato sudskim putem po tužbama protiv bivšeg menagmenta na čelu sa Asmirom Hodžićem.

Vezano za status penzionera kojima je i javno putem FTV-a obećamo rješavanje statusa, kako se navodi u reakciji realizacija te priče je u toku, a riječ je o pozajmici od 350.000 KM koju KTK mora da vrati, navodno to će biti riješeno u narednih dvadesetak dana s tim da za sve ovo vrijeme trajanja procesa aktuelni direktor je obezbijeđivao određena sredstva za ove radnike.

U reakciji se navodi i da postoji skupina aktuelnih uposlenika koji se ne bave ničim osim smicalicama i privatnim radom pod plaštom KTK Visoko te aranžmanima unutar poslovanja KTK i smišljaju zavjere, spletkare i glume zabrinutost. Kako se navodi, situacija nije za pohvaliti, ali priča o KTK se nekako održava dok ne dođu bolja vremena i aktuelni menagment neće popostiti i nakon najnovijih policijskih pretresa i prijava protiv bivše uprave preduzeća. Na kraju reagovanja stoji da KTK Visoko jeste u dubiozi, ali ni izbliza kao bi neki voljeli i kako bi im odgovaralo.

U svakom slučaju, kako stoji i na kraju ranijeg teksta na koji se odnosi ova reakcija, vjerovatno će mnoge stvari biti puno jasnije nakon sastanka Nadzornog odbora predviđenog za naredni utorak.