Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Narodni iftar na jezeru “Jelen” u Jelahu

iftar jelah1Članovi redakcije Visoko.co.ba kao medija koji intezivno prati politička dešavanja u ZDK večeras je na poziv predsjednika OO SDA Tešanj Šemsudina Mehmedovića boravila na jezeru “Jelen” u Jelahu, a razlog i povod je bio “Narodni iftar” koji se već tradicionalno organizuje u vrijeme mjeseca ramazana. U prekrasnom prirodnom ambijentu vještačkog jezera i kompletnog kompleksa koje je faktički svim stanovnicima poklonio jedan njihov sugrađanin iftaru je prisustvolao približno 1000 zvanica.

Ovogodišnje okupljanje na “Narodnom iftaru” bilo je interesantnije od prethodnih iz razloga što se desilo neposredno nakon hapšenja Šemsudina Mehmedovića od strane SIPA-e, za koje će se kasnije ispostaviti da je bilo nelegalno o čemu su mediji već ispričali sve moguće priče. Svoje mjesto u cijeloj priči našla je i Vispakova džinovska zlatna džezva koja je prije nekoliko dana obilježila godišnjicu od ulaska u Ginisovu knjigu rekorda. Pored mnogobrojnih stanovnika Tešnja i Jelaha ovog svojevrsnom događaju prisustvovali si i mnogobrojni članovi SDA iz drugih dijelova BiH, mediji, prijatelji Šemsudina Mehmedovića. Tu su bili i visokopozicionirani članovi SDA BiH Sadik Ahmetović, Fuad Kasumović, Adil Osmanović, zatim direktor AS Grupacije Rusmir Hrvić, vlasnik HIFA petrol group Izudin Ahmetlić, načelnik općine Tešanj Suad Huskić… Zajednička poruka svih prisutnih je bio slogan “Ja sam Bošnjak, vjera mi je islam, jezik mi je bosanski”.

Nakon iftara, akšam i teravih-namaza druženje uz političke i druge razgovore nastavljeno je do kasno u noć u slastičarni Europa u Jelahu, gdje je između ostalog bilo interesantno čuti šta visokopozicionirani kadrovi SDA misle i o političkoj situaciji u Visokom.

Opširniju galeriju slika možete pogledati na našoj Facebook stranici.

{joomplucat:1044 limit=30|columns=4}