Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pitanje vezano za javnu česmu prekoputa Veme

nevzeta begic1Vijećnica Nevzeta Begić je 27.03.2013. godine uputila  sljedeće vijećničko pitanje:

«Zbog čega više nije u funkciji javna česma u ul. Branilaca (preko puta Veme)? Godinama su je građani Visokog koristili. Bila je uređena, sa popločanim prostorom i postoljem, kojeg na žalost više nema. Iz zemlje vire dijelovi i vide se ostaci.

U interesu svih građana (lokacija- frekventnost prolaznika, autobusko i taxi stajalište) bilo bi dobro da se ponovo stavi u funkciju i popravi.»

Na postavljeno vijećničko pitanje dostavljamo sljedeći odgovor:

Nakon što nam je dostavljeno Vaše pitanje, isto smo proslijedili JKP «Visočica» Visoko kako bismo od njih dobili što tačnije informacije vezane za postavljeno pitanje. Dana 21.05.2013. godine od strane JKP «Visočica» Visoko dostavljen nam je sljedeći odgovor:

«JKP «Visočica» Visoko je 2003. godine vlastitim sredstvima kupila ljevanu fontanu u «Livnici», ali su negativci za sedam dana istu uništili, a ostatak ste vidjeli na slikama. Za fontanu sve oko priključka je uradila «Visočica».

Napomena: Bilo bi neophodno da zna nadležna služba (urbanizam) šta je sa fontanama?»

Bitno je napomenuti i da je JOB «Unija veterana» Visoko podnijela Zahtjev da se na navedenoj lokaciji izgradi spomen obilježje civilnim žrtvama rata sa česmom. Po ovom Zahjevu je izdata i Urbanistička saglasnost, te se u narednom periodu očekuju aktivnosti izgradnje istog.

Služba za prostorno uređenje,

imovinsko-pravne, geodetske,

tambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline