Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pitanje vezano za oštećenja Betonskog mosta i saobraćaj preko istog

jasmin omanovic1Vijećnik Jasmin Omanović (SBB) je 27.03.2013. godine uputio je sljedeće vijećničko pitanje: «S obzirom da već od ranije imamo napuknuće mosta koji se nalazi na potezu Autobuska stanica- ulaz u grad i postojeći znak koji je promijenjen sa 7,5 tona nosivosti na 6 tona, da svaki dan imamo autobuse koji prelaze taj most i to u koloni po 4-5 autobusa istovremeno se nalazi na mostu, postavlja se pitanje nadležnim općinskim službama, zašto niko do sada nije iskontaktirao nadležne u poslovnoj jedinici Centrotransa Visoko kako bi prilagodili dati red saobraćaja autobusa da ne bi došlo do još većeg oštećenja mosta koji je mislim od vitalnog značaja za sam grad.»

Na postavljeno vijećničko pitanje dostavljamo sljedeći odgovor:

Nakon što nam je dostavljeno Vaše pitanje, isto smo proslijedili preduzeću «Centrotrans- Eurolines» PJ Visoko kako bismo od njih dobili što tačnije informacije vezane za postavljeno pitanje. Dana 22.05.2013. godine od strane «Centrotrans- Eurolines» PJ Visoko dostavljen nam je sljedeći odgovor:

«Prevashodno cijenimo brigu i susretljivost zajednice i to što ste odobrili da autobusi idu preko mosta, što je u interesu nas, kao prijevoznika, a isto tako i samih putnika.

Odmah po prijemu dopisa poduzeli smo odgovarajuće aktivnosti za rješavanje ove problematike na način da smo napravili manje izmjene u redu vožnje.

Shodno tim izmjenama, autobusi koji prelaze preko Betonskog mosta, će sa autobuske stanice Visoko, kretati u vremenskom intervalu od jedne minute.

Također, skrenuta je pažnja vozačima o zabrani sustizanja autobusa na mostu.

Dakle, na ovaj način autobusi se više neće sustizati na mostu, te će na taj način doprinijeti rasterećenju istoga, te povećati bezbijednost putnika.»

Služba za prostorno uređenje,

imovinsko-pravne, geodetske,

stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline