Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Realizovana akcija pojačane kontrole vozača

policijaPolicijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 12. do 14.07.2013. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na dokumentovanje i sankcionisanje svih slučajeva nepropisnog preticanja i nedozvoljene brzine kretanja vozila. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja navedenih prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona. 

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 996 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato ukupno 430 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 396 prekršajnih naloga je izdato zbog prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, dok su 34 prekršajna naloga izdata zbog nepropisnog preticanja vozila. Prilikom dokumantovanja navedenih prekršaja, pored sankcionisanja vozača poduzete su i druge mjere iz nadležnosti policijskih službenika. 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastavit će sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.