Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Veliko interesovanje za posao općinskih instruktora i popisivača

popisna komisijaPopisna komisija općine Visoko, svakim radnim danom u vremenskom terminu od 10.00 sati do 15.00 sati vrši zaprimanje prijava za izbor kandidata za općinske instruktore i popisivače na poslovima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine.

Za područje općine Visoko planirano je 252 popisivača, od toga za rad na terenu njih 210, a kada je riječ o općinskim instruktorima njih će po planu biti potrebno 33.

Veliki je interes građana, posebno mladih koji žele da sudjeluju u ovogodišnjem popisu tako da se od 11. jula kada su se počele zaprimati prijave prijavilo do sada 250 kandidata za popisivače, a 56 za instruktore.

Kandidati koji budu obavljali poslove popisivača ostvaruju pravo na naknadu na osnovu broja popisnih obrazaca i to na urbanom području 1,75 KM, a u ruralnom području 1,95 KM po obrascu.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti i u narednim danima, sve do 31. jula, svakog radnog dana između 10 i 15 sati, tako što će lično doći u Malu salu Općine Visoko i popuniti prijavni obrazac.