Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Uskoro slijede unutarstranački izbori i osnivačke skupštine u općinama”

alma kratina dfKantonalni odbor Demokratske fronte BH Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj press konferenciji u Zenici predstavio je svoje programske ciljeve i orijentaciju. 

“Uspostava jeftinijeg državnog aparata, uz veće ovlasti općinama, borba protiv korupcije i kriminala, zaštita interesa svih građana bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, veći razvoj malog i srednjeg poduzetništva, neovisni mediji, integracije u NATO i punopravno članstvo u Evropsku uniju, samo su neki od glavnih strateških ciljeva Demokratske fronte BH, osnovane 7. aprila u Sarajevu” – naglasila je danas Mensura Beganović, član Predsjedništva ove Fronte. 

“Nakon osnivačke Skupštine izabrani su kantonalni predsjednici Demokratske fronte sa zadatkom da formiraju inicijativne odbore u opštinama svojih kantona, što je na prostoru ZDK već dosad uspješno učinjeno” – istakla je predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte u ZDK, Alma Kratina, napominjući da uskoro slijede unutarstranački izbori i osnivačke skupštine u općinama. 

Za četvrtak, 18. jula, sa početkom u 18 sati u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici najavljena je i javna tribina na kojoj će se prisutnima obratiti Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte BH. 

RTV Zenica/Visoko.co.ba, Foto: Klix