Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FK Gračanica na putu samofinansiranja

src3Jedan od pozitivnih prijmera u razvoju visočkog sporta svakako je onaj kojim ide FK Gračanica čiji članovi i simpatizeri svakodnevno rade na izgradnji započetog SRC Kemal Uzunalić – Švabo koji je ovih dana dobio i novi izgled izgradnjom svlačionica. O aktuelnim radovima izjavu smo zatražili od Mirnesa Gačana, predsjednika UO FK Gračanica.

“Prije svega želim se zahvaliti sponzorima koji su nam i ovaj put pomogli u našoj namjeri da dođemo do zacrtanog cilja, a to je da Gračanici poklonimo jedan lijep sportski centar. Sponzori su: Alternativa Sarajevo, Brovis Visoko, Prevent Sarajevo, Hara Gračanica, King d.o. Visoko. Ovim posljednjim radovima obezbijedili smo sprat objekta u kojem namjeravamo otvoriti ugostiteljski objekat koji će služiti sa samofinansiranje kluba i sportskog centra Kemal Uzunalić – Švabo. U ovom mjesecu namjera nam je odštampati i članske kartice FK Gračanica koje bi prodavali po 10KM i na taj način ostvarili dodatna sredstva kako bi što prije započeti objekat stavili u funkciju. Nadamo se da će se u cijelu priču uključiti i MZ Gračanica jer stvar koju radimo je za svu našu djecu, a svi koji misle da mogu pomoći ovim povodom kontakt informacije mogu pogledati i na našoj zvaničnoj Facebook prezentaciji”.

Članovi Upravnog odbora FK Gračanica planiraju za dvije sedmice da održe sastanak i sa predsjednikom MZ Gračanica i svim članovima Mjesne zajednice u cilju približavanja stavova oko ovog zajedničkog interesa svih mještana zvanog SRC Kemal Uzunalić – Švabo.

Iz FK Gračanica ovim pute obavještavaju i sve roditelje djece polaznike fudbalske škole da zbog mjeseca ramazana u toku je pauza, a nastavak rada i redovni treninzi predviđeni su nakon Bajrama. src1src4src5src6src7src8src2src3