Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Delegacija ZDK u Potočarima

delegacija zdkSrebrenica je ponovo, 11-og dana jula, bila stjecište i središte bola i opraštanja. Bola –  zbog ukopa još 409 novih nevinih žrtava genocida i opraštanja, jer je ponovljena želja hiljada srebreničkih hodočasnika da se ovakav zločin nikada i nikome više ne desi. U beskrajnoj koloni onih koji su došli da se poklone sjenima stradalih Srebreničana bila je i delegacija Zeničko-dobojskog kantona koja je položila cvijeće na spomen obilježje u Potočarima.

Prije zajedničkog odlaska u memorijalni kompleks, članovi delegacije Skupštine i  Vlade ZDK obišli su učesnike marša Zenica-Srebrenica koji su punih 11 dana pješačili do Potočara kako bi stigli na jedinstveni komemorativni skup.

Premijer ZDK Munib Husejnagić se najviše interesovao za zdravstveni bilten učesnika sa kojim ga je upoznao Dževad Smajlagić, komandant marša. Razmijenjene su i informacije o materijalnom i logističkom obezbjeđenju ove ekspedicije, te je načelno dogovoreno da Kanton ozbiljnije pomogne organizaciju ovog marša u narednoj godini.

Press služba ZDK