Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MUP ZDK, povodom Plana obezbjeđenja Marša mira

mars mira 2013Na sastanku Operativnog Štaba, formiranog na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona povodom obezbjeđenja aktivnosti u Maršu mira prema Srebrenici, u čijem sastavu su rukovodni policijski službenici organizacionih jedinica, danas su utvrđene obaveze i zadaci svih članova, u cilju organizovanja i realizacije zadataka koji se tiču obezbjeđenja svih građana koji odlaze u Srebrenicu, kao i poduzimanja drugih mjera i radnji na obezbjeđenju svih aktivnosti predviđenih za 11. juli. Na nivou Uprave policije MUP-a ZDK donesen je i Plan mjera i radnji, u okviru akcije federalnog MUP-a „Srebrenica 2013“, u povodu obilježavanja 18. godišnjice genocida u Srebrenici i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Razgovarano je i o svim drugim aspektima i obavezama, prvenstveno u kontekstu planiranja i organizovanja osiguranja konvoja, koji će dana 9. jula krenuti ispred JP „Gradska groblja“ u Visokom, kao i mjera saobraćajnog osiguranja trase kretanja.
Pored pružanja stručne pomoći svim policijskim jedinicama i timovima, formirani Štab će svakodnevno vršiti nadzor nad poduzetim aktivnostima i realiziranim mjerama i zadacima, u cilju stvaranja svih uslova za bezbjedno kretanje svih građana kao i konvoja sa tijelima žrtava genocida, kaže se u saopćenju.

RTV Zenica/Visoko.co.ba