Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Maskenbal u povodu drugog dana razmjene srednjoškolaca

Posjeta mostarskih srednjoškolaca

Drugi dan razmjene srednjoškolaca u sklopu projekta “Prijatelji bez granica” Asocijacije srednjoškolaca u BiH, u našem gradu mladi koji su u posjetu svojim kolegama došli čak iz Mostara, imali su priliku da se bolje upoznaju sa gradom i da posjete neke znamenitosti našeg grada. 
Tokom dana učesnici ovog projekta imali su priliku da posjete prahistorijski, podzemni labirint Ravne, gdje su im članovi Fondacije arheološki park: “Bosanska piramida Sunca”, održali predavanje o ovom arheološkom nalazištu, nakon čega je upriličen i obilazak samog tunela Ravne gdje su se upoznali sa svim novitetima koji su otkriveni u proteklom periodu.
Nakon ove edukativne posjete tunelu Ravne, za učesnike projekta, na izletištu Ravne, Kovo Galerija priredila je zakusku i osvježenje, gdje su oni uz odličnu atmosferu razgovarali i razmjenjivali svoja iskustva po pitanju razmjene srednjoškolaca u BiH.
Također posjetili su i UG “Damar omladine”, prilkom čega su se upoznali sa radom jednog od najperspektivnijih udruženja u Visokom, gdje su svi posjetioci iz Mostara bili zapanjeni efikasnošću i radom ovog udruženja.
U 20:00 sati, kao vrhunac posjete mostarskih srednjoškolaca, upriličen je maskenbal na kome su učestvovali i srednjoškolci iz Visokog i srednjoškolci iz Mostara, što je predstavljalo odličnu priliku za upoznavanje mladih, koji su nakon okupljanja u Gradskom parku prekoputa “Vizije” pošli u kratku šetnju kroz grad, nakon čega su se uputili na after party koji su priredili visočki srednjoškolci. Odlična atmosfera i druženje su ono što odlikuje ovu razmjenu srednjoškolaca, što je i bio cilj projekta “Prijatelji bez granica”, koji će se nastaviti još sutra u našem gradu, nakon čega gosti iz Mostara odlaze na pripremu da ugoste svoje kolege iz Visokog.

Više fotografija drugog dana posjete Visokom možete potražiti na našem Facebook profilu:   http://www.facebook.com/visokocoba