Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edin Terzić od sutra i zvanično ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije i zaštitu okoline

skupstina zdk 2013U Zenici će sutra biti održana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) na kojoj će biti razmatran Prijedlog zakona o šumama, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za pokretanje stečajnog postupka nad Javnom ustanovom (JU) “Dom penzionera” Zenica. Između ostalog, planirano je i razmatranje Prijedloga odluke o osnivanju JU “Penzionerski dom sa stacionarom“ ZDK, te Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja Edina Terzića za kantonalnog ministra za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije i zaštitu okoline.         

Na dnevnom redu je i Inicijativa Općinskog vijeća Žepče za izmjenu i dopunu Zakona o pripadnosti javnih prihoda na području ZDK, kao i Inicijativa poslanika Ibrahima Plančića za donošenje zakona o pravima lica koja se iz ZDK vraćaju u mjesta prijeratnog prebivališta.         

Previđeno je i razmatranje Izvještaja o zdravstvenom stanju stanovništva i organizaciji zdravstva na području ZDK u prošloj godini, Izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za 2012. godinu, te prošlogodišnji Izvještaj o poslovanju Zavoda za javno zdravstvo ZDK.         

Početak sjednice Skupštine ZDK planiran je za 11.00 sati.