Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Laganini čuda čini”!

laganini cuda ciniBosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. na tržište je plasirala novi brand praškastih proizvoda pod jedinstvenim imenom Laganini.

Pudinzi, šlag kreme, šlag pjene, sladoledi, prašak za pecivo, vanillin šećer, kao i ostali praškasti proizvodi ubuduće će se na prodajnim policama nalaziti pod jedinstvenim brandom.

Uz potpuno novo ime i dizajn, brand Laganini doživio je već u startu značajno poboljšanje kvaliteta u odnosu na dosadašnje Vispakove praškaste proizvode, na čemu je radio tim stručnjaka kompanije. Najveća promjena ostvarena je kod Laganini pudinga od čokolade, kod kojeg je povećana gramatura proizvoda.

Bitno je istaći da unaprijeđenje kvaliteta ovih proizvoda neće uticati na promjenu cijene. Novitet je svakako i Laganini puding s okusom lješnjika koji će upotpuniti asortiman već postojećih pudinga od vanilije, čokolade, jagode i maline.

Laganini slike sve“Simpatičan naziv, dobro poznat svima nama na ovim prostorima, simbolizira jednostavno, brzo i lagano spremanje omiljenih poslastica sa manje kalorija, a više užitka. Vispakovim brandovima nastojimo tržištu poslati jasnu poruku o svim onim našim lijepim navikama, prednostima i kompetentnostima. Laganini je primjer kako mi to radimo”, riječi su Armina Hodžića, brand managera Vispaka.

Laganini proizvodi bit će dostupni širom Bosne i Hercegovine, a već sada postoji interes inozemnih kupaca za ovim najnovijim Vispakovim brandom.

Razvoj branda Laganini zasluga je domaćih stručnjaka iz kompanije Vispak, dok je dizajn ambalaže i imena povjeren mladom sarajevskom dizajneru Timuru Stroilu.

Ipak Vispak!