Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tarik Pinjo, primjer koji treba slijediti

tarik pinjo 1Da smo nešto posebno ekološki svjesni kao stanovnici Visokog i nismo. Dokaz tome je korito rijeka i Bosne i Fojnice, dokaz tome su potoci po visočkim okolnim selima i raznorazne divlje deponije, mesarski otpadi razbacani po njivama, dokaz tome je svako od nas ko umjesto u kantu za smeće, kojih i nemamo dovoljno u Visokom, otpatke baca gdje stigne.

tarik pinjoAli nismo svi isti, zabilježili smo u Visokom i drugačije primjere. Odgovorni i ekološki svjesni građani ne čekaju da Visoko nešto uradi za njih, ne čekaju da neko izda nalog nekom od javnih preduzeća da uradi ono zašto je i oformljeno i zbog čega je na budžetu. Na obali rijeke Fojnice, tačnije dijelu poznatom kao “Sicilija” zatekli smo našeg sugrađanina Tarika Pinju kako iz rijeke izvlači otpad.

-“Mnogo ljudi svakodnevno šeta “Sicilijom”, navečer dosta naših sugrađana i gostiju koji dolaze u Visoko sjede na obali rijeke i sramota je da Fojnica bude puna otpada. Nadam se samo da će se odgovorni dosjetiti, pa će smeće izvučeno iz rijeke završiti tamo gdje mu i jeste mjesto” – kratko nam je rekao Tarik Pinjo.

Čestitamo na ovom pozitivnom primjeru i nadamo se da će nas biti što više koji će isti slijediti sa ciljem buđenja ekološke svijesti u Visokom koje teži da postane nezaobilazna turistička destinacija. tarik pinjo 6tarik pinjo 5tarik pinjo 4tarik pinjo 3