Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fondacija Hastor nekomercijalni partner SFF-a: Najveća fondacija u BiH sa 1.177 stipendista

Stipendisti HastorFondacija Hastor je najveća fondacija ovog tipa u Bosni i Hercegovi sa 1.177 stipendista. Svojim radom Fondacija podržava školovanje osnovaca, srednjoškolaca i studenata jer vjeruje da su mladi budućnost ove zemlje, a obrazovanje instrument koji vodi ka prosperitetu.
Želeći se zahvaliti svojim dosadašnjim prijateljima i donatorima, Fondacija Hastor je organizovala prijem u znak zahvalnosti i poštovanja.
„Najveća vrijednost su naši stipendisti“, istakla je Nina Branković, direktorica Fondacije Hastor na prijemu održanom u četvrtak, te dodala: „Ovdje smo da pozdravimo prijatelje Fondacije  i da im se zahvalimo što vjeruju u priliku za djecu Bosne i Hercegovine. Ovdje smo i da pozovemo one koji to još nisu da nam se pridruže – da postanu prijatelji Fondacije Hastor, jer što nas je više, to će više djece imati priliku da se školuje, da se razvija i da napreduje, te da svaki dan pokazuju koliko je malo potrebno da bh. djeca budu najbolja“.
Veliki prijatelj Fondacije Hastor, Goran Milić, direktor vijesti i programa Al Jazeere Balkans kaže: “Ovo je jedna mlada fondacija, neke puno starije fondacije koje stipendiraju mlade kao što je „HKD Napredak“ dale su nobelovce. Nadam se da će uskoro Fondacija Hastor dati neke nobelovce, a da će gospodin Hastor uživati u plodovima ove dragocjene fondacije kao i svi mi koji smo njeni prijatelji i koji podržavamo njen rad“. Pored Milića, obratio se i Damir Marjanović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS koji je govorio o saradnji sa Fondacijom i društveno odgovornim projektima.
Na prijemu je prikazana i prezentacija koja je poklon Refresh produkcije Fondaciji Hastor i njenim stipendistima. Tom prilikom prisutnima se obratio i Pjer Žalica, te istakao važnost ulaganja u mlade i obrazovanje. Rad Fondacije je pohvalio riječima, „nastavite ako Boga znate“ i najavio buduću saradnju i podršku.
Od ove godine Fondacija Hastor je i nekomercijalni partner Sarajevo Film Festivala. „Zadovoljstvo je da smo ozvaničili saradnju sa Fondacijom Hastor koja svojim radom podržava stipendiste iz cijele BiH. Drago nam je da ćemo dati doprinos podršci i ohrabrivanju mladih da pronađu svoj profesionalni put. Već ove godine našem timu pridružit će se i stipendisti Fondacije na volonterskim, ali i privremenim poslovima u organizaciji ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala. Nadamo se da će za neke od njih ovo biti izazov, te da će se u budućnosti i profesionalno priključiti našem timu“, izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

{joomplucat:1007 limit=20|columns=4}

Posted in BiH