Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halid Bešlić: “Visoko postaje jedna značajna turistička destinacija”

Halid SemirU posjeti Visokom, tačnije Semiru Osmanagiću i Fondaciji Arheološki Park Bosanska Piramida Sunca boravio je naš najpoznatiji pjevač narodne muzike Halid Bešlić koji će 22.06. održati veliki solistički koncert na stadionu Koševo u Sarajevu. Semir Osmanagić je ugostio Halida Bešlića na Tunelu Ravne.

„Fondacija ima zadovoljstvo da je ugostila estradnog umjetnika Halida Bešlića čovjeka kojeg svi znaju na ovim prostorima i kojem je ovo inače druga posjeta u razmaku od pet godina. Halid je danas imao priliku da vidi koliko smo napredovali u radu, ali i da osjeti energetske, spiritualne i liječilišne aspekte. Posebno mi je drago da nas je posjetio uoči svog velikog solističkog koncerta na stadionu Koševu. Nadam se da će mu energija koju je osjetio ovdje pomoći da odradi profesionalno koncert onako kako to samo Halid zna“ – istakao je Osmanagić.

Paklena vrućina u Visokom nije zasmetala poznatom pjevaču u namjeri da se uvjeri u napredak radova u odnosu na prije pet godina kada je prvi puta bio u Visokom istim povodom.

„Semir je otprilike sve rekao, posebno o tim osjećajima koje ne mogu na ovaj način da prenesem do onih koji čitaju ovaj tekst. U tunelu je tako prijatno, svježe i lijepo za razliku od ovih vrućina koje su vani. Osjećam se jako lijepo i ovo što mogu da vidim u odnosu na prošli moj dolazak jeste da projekt izuzetno napreduje što me raduje i zasigurno Visoko postaje jedna značajna turistička destinacija“ – kratko je prokomentarisao.

{joomplucat:1005 limit=7|columns=4}